Rijden in groepen

Om de verschillen in fietsniveau en fietsambitie in goede banen te leiden, rijden we binnen Wielervereniging de Haaibikers in drie verschillende groepen. Alle groepen vertrekken om 09.00 uur in de dorpskern van Ulicoten. Alle groepen eindigen hun rit bij Eetcafé de Kluis in Ulicoten, waar de mogelijkheid bestaat om nog wat na te praten onder het genot van een kop koffie of een (fris)drank.

De A groep

De A groep is de kerngroep met een (boven)gemiddeld toertempo. In de winterperiode wordt alleen op zondagochtend gereden. In de zomerperiode wordt zowel op woensdagavond (65 km) als op zondagochtend (80 km) gereden. In de zomerperiode wordt hiernaast gemiddeld één keer per maand een alternatieve langere koffierit gereden. Zie de rubriek rittenkalender voor de actuele vertrektijden en afstanden.

De B groep

groep_pauzeDe B groep is de toergroep met een rustig toertempo. In winter- en zomerperiode wordt iedere zondagochtend een alternatieve rit gereden (50 km tot 70 km), met onderweg een koffiepauze. In de zomerperiode wordt een aantal keer een langere koffierit gereden. Tevens wordt in de zomerperiode op woensdagavond een vaste rit (55 km) gereden zonder koffiepauze. Zie de rubriek rittenkalender voor de actuele vertrektijden en afstanden.

De C groep

De C groep is eveneens een toergroep, waarbij het tempo weer lager ligt dan bij de B groep. Iedere zondagochtend wordt een rit gereden, met onderweg een koffiepauze. Een gezellige fietstocht waarbij iedereen met de groep mee kan is hierbij belangrijker dan het tempo.